Pravilnik o zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov

V Pharsol, d. o. o., se zavedamo in podpiramo pomembnost zasebnosti podatkov svojih strank. Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo svojega podjetja.

Pri le enem obisku spletne trgovine si med seboj izmenjamo nešteto podatkov. Da bi lažje razumeli, kaj to pomeni za vas, kako te podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo ter kakšne so vaše pravice v zvezi z njimi, smo pripravili spodnji pravilnik.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le skrbno izbrani zaposleni v podjetju Pharsol, d. o. o. in njeni pooblaščeni podizvajalci, vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki?

Upravljavec vaših osebnih podatkov smo podjetje PHARSOL d.o.o., Vreclova 2, 2311 Hoče, Slovenija, Evropa, davčna številka: SI 25601580 (družba je davčni zavezanec), matična številka: 7196903000, vpisana pri Okrožnem sodišču Ljubljana dne, 21. 12. 2016, številka vpisa družbe v sodni register je Srg 2016/54503, poslovni račun odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d., Pristaniška ulica 14, 6502 Koper, Slovenija, IBAN SI56 1010 0005 5667 713, SWIFT: BAKOSI2

Pri obdelavi osebnih podatkov se zavzemamo za zakonit in pošten pristop, kar vključuje tudi omejitev dostopa do podatkov.

Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje namenov, navedenih v 5. točki, dostopajo izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju PHARSOL d.o.o., ki jih vrednotimo kot zaupanja vredne in kompetentne na področju dela s podatki, ter pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujemo za namen tehnične podpore.

To so:

 • izvajalci spletnega oglaševanja na Facebooku, LinkedInu in Instagramu,
 • vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov,
 • razvijalci in uvajalci programskih rešitev,
 • dostavna služba Pošte Slovenije, DPD in DHL,
 • državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov. Vsi pooblaščeni zaposleni in pogodbeni podizvajalci so locirani v Evropski uniji.

Zagotavljamo, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnajo skrbno ter jih ščitijo pred zlorabo ves čas zakonite obdelave.

Vaše osebne podatke lahko izjemoma posredujemo tudi tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje podatkov povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

Kako pridobivamo vaše osebne podatke?

Osebne podatke sprejemamo na naslednje načine:

Ob prijavi na e-novice preko obrazca na spletni strani www.test-ljubljana.com Pri tem načinu vpisa se vaši podatki samodejno oz. s pomočjo aplikacije MailChimp/MailerLite v roku 1 dne prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

Z registracijo na spletni strani www.test-ljubljana.com prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 1 tedna prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

Ob uporabi spletne strani www.test-ljubljana.com in vseh njenih podstrani. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

Občasno prek nagradnih iger in aktivnosti, pri čemer je uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

Katere podatke pridobivamo?

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

 • e-naslov za prijavo na e-novice,
 • uporabniško ime in geslo,
 • osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, mobilna številka),
 • dodatni podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, davčna številka, naslov za dostavo in izstavitev računa),
 • podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa),
 • osebne izkušnje in mnenja o izdelkih,
 • vprašanja in komentarji, medijske vsebine, geolokacijski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete sami,
 • podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete z interakcijo prek Facebook strani Pharsol, LinkedIn profila Pharsol in Instagram profila @pharsolprotect,
 • vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij,
 • drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (katere izdelke v naši spletni trgovini iščete ali si jih ogledujete).

Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne trgovine na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke zbiramo za naslednje namene:

 • obveščanje o novostih, obvestilih in izdelkih po elektronski pošti,
 • izvajanje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.) prek medija, ki ste ga izbrali (kot je elektronsko sporočilo ali telefonska številka),
 • prodaja in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine ali prek povpraševanj, ki nam jih pošljete po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali jih izrazite osebno v naši poslovalnici,
 • upravljanje vašega sodelovanja v raznih oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, ankete, ipd.),
 • izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini),
 • izvršitev drugih obveznosti, za katere ste se z nami dogovorili,
 • upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov),
 • preverjanje identitete v izogib goljufijam,
 • zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam,
 • prikaz relevantnih oglasov prek najetih družabnih omrežij (npr. Facebook, LinkedIn in Instagram),
 • administrativno upravljanje na spletni strani,
 • izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko.

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Kako podatke beležimo na naši spletni strani?

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo), vaš IP naslov, vrsto brskalnika in operacijskega sistema, vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).

Vsi podatki, ki jih prejmemo iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne moremo prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. Vaši podatki, ki jih prejmemo iz obiska spletne strani, so zato varni; da bi prišli do natančnih podatkov, bi od vas potrebovali osebno dovoljenje (npr. posredovanje e-maila za prijavo na e-novice).

Vse svoje osebne podatke, ki smo jih pridobili tekom našega sodelovanja, si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@test-ljubljana.com.

Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Ko uporabljate našo spletno stran, na vašo napravo pošljemo enega ali več piškotkov – to so majhne tekstovne datoteke, ki vključujejo alfanumerične znake. Pri tem lahko uporabimo sejne piškotke ali trajne piškotke.

Sejni piškotki z vaše naprave izginejo takoj, ko zaprete okno brskalnika (ko se zaključi seja), trajni piškotek pa v vaši napravi ostane tudi po tem, ko brskalnik zaprete, brskalnik pa ga lahko uporabi ob vseh naslednjih obiskih naše spletne strani.

Piškotki načeloma ne vsebujejo osebnih podatkov, lahko pa jih uporabimo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani.

Piškotke in avtomatično zbrane podatke lahko uporabimo za prirejanje naše spletne strani (na primer pomnjenje informacij o vašem uporabniškem računu, da vam jih ob naslednjem obisku strani ni treba ponovno vnesti), za prilagajanje oglasov in vsebine ter za spremljanje učinkovitosti našega spletnega mesta in vseh metrik uporabe naše spletne strani (kot je na primer skupno število obiskovalcev in število obiskanih strani).

Spletna stran uporablja spletne piškotke, saj tako lahko zagotovimo najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v naši spletni trgovini, prav tako pa tako lažje poskrbimo za varnost in nemoteno delovanje spletne strani.

Piškotke lahko izklopite tako, da svojemu brskalniku z urejanjem nastavitev naročite, naj zavrne sprejemanje piškotkov katerekoli spletne strani, ki jo obiščete. S pomočjo ustrezne funkcije brskalnika lahko piškotke s svojega računalnika ali mobilne naprave tudi izbrišete.

Če piškotke izklopite, bodo določeni deli naše spletne strani in storitev postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno. Večina strani v naši spletni trgovini je za vas sicer dostopnih, ne da bi za to morali razkriti svoje osebne podatke (kot je na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov). Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), ki nam omogoča, da vas prepoznamo kot vračajočega obiskovalca.

Za spreminjanje nastavitev piškotkov sledite navodilom brskalnika (ki se običajno nahajajo pod zavihkom “Pomoč”, “Orodja” ali “Urejanje”).

Prijava prek družabnih medijev

Prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so družabna omrežja Facebook, LinkedIn in Instagram, izvajamo ciljano oglaševanje novosti in izdelkov Pharsol na podlagi dejavnosti uporabnika na naši spletni strani in na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih podatkov, pridobljenih s pomočjo družbenega omrežja samega. Vaši podatki so v tem primeru uporabljeni z namenom, da vam družabno omrežje lahko prikaže oglase, ki vas glede na zaznano aktivnost najbolj zanimajo.

Google analitika

V namen zbiranja podatkov o stanju in obisku spletne strani uporabljamo orodje Google Analytics. Podatki, ki jih orodje pridobi, se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (npr. vaš začetni URL, ločljivost zaslona, brskalnik, ki ga uporabljate ipd.) ter se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku. Vsi ti podatki so nam preko orodja Google Analytics dostopni, vendar le v anonimizirani obliki. Za dodatne informacije o tem, kako Google in Google Analytics obdeluje vaše podatke, predlagamo, da pregledate Googlovo izjavo o zasebnosti.

Vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki

Uporabniki lahko na spletni strani oddate mnenja o izdelkih. Pri tem se od vas zahteva naziv, ki si ga lahko izberete po lastni presoji in je nato tudi javno objavljen – priporočamo, da v tem primeru v namen varovanja osebnih podatkov ustrezno izberete naziv, s katerim želite biti prikazani. Ob objavi komentarja je zahtevan tudi e-mail naslov, ki pa ni javno prikazan. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za promocijske namene objavljeno na Facebook, LinkedIn ali Instagram profilu Pharsol.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo izključno prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. ob spletnem naročilu).

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo varovali, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, si pridržujemo si pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišemo.

Kakšne so vaše pravice?

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnimo, popravimo ali omejimo uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranimo iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz našega sistema lahko oddate na naslednje načine, pri tem pa morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

 • v e-novici kliknete na povezavo »odjava« v nogi;
 • pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na info@test-ljubljana.com pripisom »Odjava«;
 • pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov našega podjetja s pripisom »Odjava«;

Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 5 delovnih dni.

Čeprav se v podjetju zavzemamo za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne moremo v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z našim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno.

Politika zasebnosti podjetja Pharsol začne veljati z dnem 30. 5. 2021.

Za kakršnakoli dodatna vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko vedno kontaktirate prek elektronskega naslova info@test-ljubljana.com

 

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani test-ljubljana.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju: ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno stranjo test-ljubljana.com (v nadaljevanju »spletna stran«) upravlja gospodarska družba PHARSOL družba za proizvodnjo, trgovino in storitve, d.o.o. (v nadaljevanju družba ali PHARSOL d.o.o). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med družbo in kupcem.

Družba PHARSOL d.o.o., Vreclova 2, 2311 Hoče, Slovenija, Evropa, davčna številka: SI 25601580 (družba je davčni zavezanec), matična številka: 7196903000, vpisana pri Okrožnem sodišču Ljubljana dne, 21. 12. 2016, številka vpisa družbe v sodni register je Srg 2016/54503, poslovni račun odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d., Pristaniška ulica 14, 6502 Koper, Slovenija, IBAN SI56 1010 0005 5667 713, SWIFT: BAKOSI2XXXX (v nadaljevanju: prodajalec)

Za nakup ali uporabo izdelkov iz spletne strani test-ljubljana.com morate biti starejši od 18 let. S potrdilom strinjanja s spodaj navedenimi splošnimi pogoji hkrati potrjujete, da ste starejši od 18 let.

Družba se zavezuje, da ne bo postavljala nobenih pogodbenih pogojev, ki bi bili nepošteni do potrošnika, v skladu z določbami ZVPot. Nepošteni pogodbeni pogoji so nični.

Predmetni splošni pogoji so objavljeni na spletni strani test-ljubljana.com v nogi spletne strani pod “Pogoji poslovanja”, prav tako se v fizični obliki hranijo na sedežu družbe. Z objavo na spletnem mestu se šteje se, da so kupcu splošni pogoji znani, s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe pa kupec izjavlja, da je splošne pogoje prebral in se z njimi v celoti seznanil.

SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Družba se zavezuje, da bo vsaka sprememba splošnih pogojev poslovanja objavljena na spletni strani www.test-ljubljana.com z datumom uveljavitve spremembe. Splošni pogoji so zavezujoči v tisti obliki in glede tiste vsebine, ki je bila strankama dostopna na dan sklenitve pogodbe.

Ob morebitni spremembi splošnih pogojev postanejo spremembe za kupca zavezujoče z dnem, ko se z njimi seznani. Šteje se, da je kupec seznanjen s spremembami v trenutku objave spremembe na spletni strani www.test-ljubljana.com in s prejemom obvestila o spremembi. S tem se šteje, da kupec soglaša s spremembo splošnih pogojev.

V kolikor kupec poda izjavo, da ne soglaša s spremenjenimi pogoji poslovanja, ima Družba pravico, da odstopi od pogodbe.

V primeru, da bi bila posamezna določba v pogodbi ali splošnih pogojih neveljavna ali neizvedljiva ali če bi nastala pravna praznina, to ne vpliva na ostala določila v pogodbi ali splošnih pogojih, pri čemer sta obe stranki soglasni, da se namesto neveljavne ali neizvedljive ali neobstoječe določbe uporablja določba, ki je najbližja namenu ali cilju pogodbe.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Družba se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto družbe (ime in sedež družbe, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga,
 4. dostopnost produktov (vsak produkt, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave produktov (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo produkta,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

UPORABA JEZIKA

Družba v skladu s prvim odstavkom 2.člena ZVPOT posluje s potrošniki v slovenskem jeziku. V pisnih sporočilih uporablja celotno ime svoje firme in sedež. Pri označevanju izdelkov kupucu posreduje potrebne informacije glede značilnosti, prodajnih pogojev, uporabe in namembnosti izdelka. Te informacije so v jeziku, ki so potrošnikom na območju Republike Slovenije lahko razumljivi. Namesto besednega jezika podjetje pri označevanju izdelkov uporablja tudi splošno razumljive simbole in slike.

Kadar je poslovanje namenjeno tudi tujcem, poleg slovenščine družba uporablja tudi tuji jezik, v skladu s prvim odstavkom 14.člena ZJRS.

VRSTE UPORABNIKOV

Z registracijo na www.test-ljubljana.com  postanete član spletne strani. Pravico do nakupa v spletni strani imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno stranjo pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

PONUDBA PRODUKTOV

Produkti ponujeni preko spletne strani so del ponudbe družbe PHARSOL d.o.o. Cene produktov so predstavljene kot maloprodajne cene in vsebujejo Davek na dodano vrednost (DDV) in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Občasno cene nihajo glede na aktualne promocije in akcije.

Ponudba izdelkov v spletni strani se zaradi narave poslovanja preko spleta spreminja ter posodablja in zato lahko pride tudi do napak. Da lahko napake kar se da hitro odpravimo, Družba prosi, da kupec o njih obvesti preko kontaktnih podatkov, objavljenih na spletni strani.

Trudimo se čim bolj natančno prikazati na slikah barve naše izdelkov, ne moramo pa zagotoviti, da bo prikaz barve na vašem monitorju enak izdelku v živo.

Spletna stran je podprta s strani Shopify Inc, ki zagotavlja spletno platformo za prodajo naših izdelkov.

NAČINI PLAČILA

Spletna stran omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu), na račun podjetja,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, American Express)
 • preko sistema PayPal

Plačilo po povzetju preko spletne strani ni mogoče. Od spletne strani neodvisno, je mogoč nakup na prevzemnem mestu Pharsol d.o.o , Vreclova 2, 2311 Hoče, kjer je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico Visa, American express, Mastercard Maestro, Google pay, Apple pay, V pay.

Družba zagotavlja, da kupec v postopku oddaje naročila pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev izrecno potrdi, da se z oddajo naročilo strinja s plačilom. Funkcija, ki sproži oddajo naročilo, je označena z besedami “potrdi naročilo”. Z oddajo naročila je povezana obveznost plačila družbi.

CENE

Cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene v spletni strani test-ljubljana.com so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne strani.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu “Naročilo potrjeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za družbo kot za kupca.

Družba bo kupcu pred sklenitvijo pogodbe oziroma preden bo ponudba za kupca postala zavezujoča podala končno ceno, v katero bo vključen DDV.

SPREMEMBE RAČUNOV

Po naknadni spremembi naročila s fizične osebe v pravno osebo družba ne zaračuna dodatnih stroškov za spremembo računa.

Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni strani dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Uporabnik s klikom na gumb “nadaljuj” prispe na stran, kjer izbere vrsto plačila (plačilo po predračunu, kreditna kartica, paypal) in izpolni podatke. Določi tudi naslov za izdajo računa. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Potrdi naročilo”

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni strani www.test-ljubljana.com sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE – VRAČILA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejema blaga v posest, družbi na elektronski naslov info@test-ljubljana.com nedvoumno in jasno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa v skladu z devetim odstavkom 43. d člena ZVPot odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Na podlagi petega odstavka 43. člena ZVPot kupec nima pravice odstopati v primeru personaliziranih produktov, saj gre za blago, ki se izdeluje po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Nadomestila za ceno personaliziranega produkta, ki vključuje graviranje, vezenje, tisk ali drugo modifikacijo, podjetje ne more ponuditi.

Potrošnik mora nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od naročila podjetju vrniti blago na naslov: PHARSOL d.o.o., Vreclova 2, 2311 Hoče, Slovenija. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo (preverja se poštni žig).

Potrošnik krije stroške vračila blaga, v primeru odstopa od pogodbe, če je potrebno. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo družba opravila nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Podjetje ima pravico zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Stroški poštnine za vračilo blaga so nepovratni in strošek ne bo vključen v povračilo kupnine.

Kupec mora produkt vrniti ponudniku (PHARSOL d.o.o) nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

V primeru, da se zaradi uporabe vrne blago brez originalne embalaže ali je blago poškodovano, lahko družba zoper kupca uveljavlja zahtevek za povračilo zmanjšanje vrednosti blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Ponudnik (PHARSOL d.o.o) odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Napaka je stvarna, če nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali pa bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti ali odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le simbolično.

REKLAMACIJA IZ NASLOVA STVARNE NAPAKE

Kupec lahko v skladu s 37a. členom ZVPot uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki kupec ponudniku sporoči preko elektronskega sporočila na info@test-ljubljana.com s slikami, kjer so dokumentirane pomanjkljivosti oziroma izpolnjenega obrazca kjer specificira pomanjkljivosti.. Družba bo pisno odgovorila potrošniku na zahtevek najpozneje v osmih dneh po njegovem prejemu.

Ponudnik ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 2 letih od nakupa.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki in ponudnik napako prizna, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

GARANCIJA 

Za elektronske komponente velja enoletna garancija od dneva nakupa.

Za uveljavitev garancije mora kupec kontaktirati preko elektronskega sporočila info@test-ljubljana.com, pojasniti težavo in predložiti dokaz o nakupu (račun, potrditev naročila…) Ponudnik bo pregledal in obravnaval zahtevo in videl kako lahko težavo reši v najkrajšem možnem času. Stroške za material,nadomestne dele, delo, prenos in prevoz produkta, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma nadomestitvi blaga z novim, plača ponudnik.

VARNOST

PHARSOL uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne strani www.test-ljubljana.com, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, spol, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna stran in vsi podatki na njej, slike produktov grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti produktov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da spletna stran včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega produkta.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne strani. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času in seznanjen z nadaljnjimi koraki. Kupec mora mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@test-ljubljana.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen in obsega: sprejem pritožbe, preverjanje pritožbe, obravnavo pritožbe in odgovor potrošniku v zvezi s pritožbo.  Družba bo v najkrajšem možnem času oziroma najpozneje v 8 dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila potrošniku, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@test-ljubljana.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna stran bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Ponudnik si prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Ponudnik nudi možnost izvensodnega reševanja sporov in drugih pravnih sredstev, ki se uporabljajo za podjetja, ter njihovi dostopnosti po 43b. členu ZVPot.

Skladno z zakonskimi normativi Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z ZIsRPS. Dostop do platforme za Spletno reševanje potrošniških sporov je dostopen preko povezave.